• INDOOR
  • WH-UX09HE5 kültéri hőszivattyú
  • CZ_RTC3
Akció!

Panasonic „J” Generáció High Performance Osztott levegő-víz hőszivattyú (Hűtő-Fűtő) 1 fázisú, 7kW (WH-UD07JE5/WH-SDC0709J3E5)

0 out of 5

2.247.261 Ft Nettó 1.769.497 Ft

KIEMELT JELLEMZŐK

A Panasonic Aquarea hőszivattyú-termékcsaládja akár -20 °C-on is kivételesen magas hatásfokkal működik, ezáltal jelentős energia-megtakarítást biztosít. A Panasonic Aquarea hőszivattyúkat a Panasonic tervezi és gyártja, nem pedig más gyártók.

Az Aquarea hőszivattyú tökéletes hőmérsékletet teremt, és a hőtermelés helyett alkalmazott hőátadás révén egyszerű, olcsó, környezetbarát megoldást kínál a meleg víz előállítására. A hőszivattyú technológia szerepel az International Energy Agency (IEA) kék térképén, melynek célja, hogy 2050-re a 2005-ös szint felére csökkentse a CO2-kibocsátást.
Az Aquarea azok közé az új generációs fűtési megoldások közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására.
· Rendkívül magas hatásfok (az új 5 kW-os monoblokk egység COP értéke 5,08)
· Alacsony energiafelhasználású otthonokba kifejlesztett termékcsalád (3 kW-tól)
· Hideg területeken ideális T-CAP megoldás, amely akár -15 °C-os hőmérséklet mellett is megőrzi névleges teljesítményét
· Okostelefonról egyszerűen vezérelhető (egy választható interfész segítségével)
· Jó hatásfokú tartályok széles választéka a használati meleg víz tárolására

Energia-megtakarítás

 

 

 

 

 

Jobb hatékonyság, magasabb érték. Alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Az Aquarea rendszerek teljesítik az A++ energiahatékonysági osztályra vonatkozó ErP előírásokat.

 

 

 

 

 

Jobb hatékonyság, magasabb érték. Közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Az Aquarea rendszerek teljesítik az A++ energiahatékonysági osztályra vonatkozó ErP előírásokat.

 

 

 

 

 

Jobb hatékonyság, magasabb érték. Alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Az Aquarea rendszerek teljesítik az A energiahatékonysági osztályra vonatkozó ErP előírásokat.

 

 

 

 

 

Az Aquarea rendszerek beépített „A” energiaosztályú vízszivattyúval rendelkeznek. A H generációnál a fordulatszám szabályozása automatikus, az F generációnál és a normál G generációnál 7 sebességfokozat érhető el.

 

 

 

 

 

Az „A Inverter+” rendszer a nem inverteres modellekkel összehasonlítva akár 30% energia-megtakarítást eredményezhet.

High Performance

 

 

 

 

 

Az Aquarea T-CAP: rendkívül alacsony hőmérsékleten is használható. 9 és 16 kW között. Amennyiben a névleges fűtőteljesítmény fenntartása a legfontosabb szempont, legyen akár -7 °C vagy -15 °C a külső hőmérséklet, válassza az Aquarea T-CAP hőszivattyút.

 

 

 

 

 

Aquarea  60 °C-os kilépő vízhőmérséklettel működik.

 

 

 

 

 

Használati meleg víz. Az Aquarea segítségével, az opcionális melegvíz-tartályban a használati meleg víz is alacsony költséggel állítható elő.

 

 

 

 

 

Fűtés akár -28 °C-os hőmérséklet mellett.

 

 

 

 

 

Vízszűrő (egyszerűen hozzáférhető, gyors „bepattintós” technológiával) a H generációhoz.

 

 

 

 

 

Vízelzáró szelep a H generációs egységekben.

 

 

 

 

 

Vízáramlás-érzékelő a H generációs egységekben.

 

 

 

 

 

A teljes termékcsalád kültéri egységeinek kompresszoraira öt év garanciát vállalunk.

 

SG címkére felkészítve: Az Aquarea HPM-nek köszönhetően az Aquarea (split és monoblokk) termékcsalád megkapta a Német Hőszivattyú Szövetség (Bundesverband Wärmepumpe) által adományozott „SG Ready” (Smart Grid Ready) címkét. Ez a címke azt igazolja, hogy az Aquarea valóban intelligens hálózati vezérlésbe kapcsolható.
MCS tanúsítvány száma: MCS HP0086.*

Kibővített csatlakozási lehetőségek

 

 

 

 

 

Felújítás. Az Aquarea hőszivattyúk meglévő vagy új vízmelegítőhöz csatlakoztathatók az optimális kényelem elérése érdekében, akár nagyon alacsony külső hőmérséklet esetén is.

 

 

 

 

 

Új távvezérlő, teljes méretű, 3,5” széles, pontmátrixos, megvilágított kijelzővel. 10 nyelven elérhető, könnyen kezelhető menü a beszerelést végző szakember és a felhasználó számára. A H generáció tartalmazza.

 

 

 

 

 

Az Internet Control egy olyan új generációs, felhasználóbarát távirányító rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű Android vagy iOS okostelefonnal, táblagéppel vagy PC-vel az interneten keresztül bárhonnan irányítani tudják légkondicionáló vagy hőszivattyú egységeiket.

 

 

 

 

 

Csatlakozási lehetőségek. A beltéri egységbe integrált kommunikációs port egyszerű kétirányú adatátvitelt biztosít a Panasonic hőszivattyú és az otthoni vagy épületfelügyeleti rendszer között.

HOGYAN NYERHETŐ FŰTÉS ÉS HASZNÁLATI MELEG VÍZ A LEVEGŐBŐL?

 

Új Aquarea levegő-víz hőszivattyúk: az elérhető legjobb szezonális hatásfok. Az energiaipari fejlődés élvonalát képviselő Aquarea egyértelműen a „zöld” fűtő és légkondicionáló megoldások kategóriájába tartozik.


Bemutatjuk a Panasonic Aquarea levegő hőszivattyút

Az Aquarea levegő hőszivattyú friss levegőt keringtet, amelyet átáramoltat a hűtőközeggel feltöltött tekercseken (az elv megegyezik a hűtőszekrények működésével). Az elnyelt hő átadódik a víznek, ami ezután a fűtési rendszerben és a használati melegvíz-igény kielégítésére használható. A Panasonic legújabb technológiája fenntartható alternatívát kínál az olaj- és földgáztüzelésű, valamint elektromos fűtési rendszerekkel szemben.


Akár 80%-os energia-megtakarítás*

Az energiaipari fejlődés élvonalát képviselő Aquarea egyértelműen a „zöld” fűtő és légkondicionáló megoldások kategóriájába tartozik. Az Aquarea azok közé az új generációs fűtési és légkondicionálási megoldások közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására. Az Aquarea hőszivattyú sokkal rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást nyújt a hagyományos fosszilis üzemanyaggal működő kazánokhoz képest.


Nagy hatásfokú „zöld” fűtés a Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszereivel

A hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú 80%-os megtakarítást biztosít. A 5 kW-os Aquarea rendszer COP-értéke például 5,28. Ez 5,28-cal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, melynek COP-értéke maximum
1. Ez 80%-os* megtakarítást jelent. Az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea rendszerhez fotovoltaikus napelemeket csatlakoztatnak.

Aquarea levegő-víz hőszivattyú: Innovatív, alacsony energiaigényű megoldás, amely szélsőséges külső hőmérséklet mellett is kiemelkedő kényelmet teremt a lakóépületekben. Biztosítja a radiátorok, a padlófűtés és a fan-coil egységek számára szükséges hőmennyiséget és használati meleg víz előállítását.


Milyen érvek szólnak a levegő-hőszivattyúk mellett?

· Fűtés, hűtés és használati melegvíz-készítés egy rendszerrel
· Az elérhető legnagyobb hatékonyság, akár szélsőséges külső hőmérséklet mellett is
· Környezetbarát: napelemekhez csatlakoztatható
· Bármilyen éghajlati viszonyok között, szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérséklet mellett is az adott lakóépület igényeihez igazítható
· Fűtési megoldások széles skálájához alkalmazható: padlófűtés, radiátorok, fan-coil egységek
· Alacsonyabb fűtési számlák és karbantartási költségek
· Csökkenti az ökológiai lábnyomot
· Egyszerűen integrálható a meglévő fűtési rendszerbe
· Az olaj, LPG és elektromos rendszerek hatékony alternatívája
· Ideális megoldás a vezetékes gázellátás nélküli ingatlanokban
· Külső elhelyezésének köszönhetően nem foglal el értékes helyet a lakás belső teréből

Akár 80%-os energia-megtakarítás az Aquareával*

AQUAREA HŐSZIVATTYÚ TERMÉKCSALÁD

A Panasonic Aquarea megoldásokat kínál ahhoz, hogy a lakóépületek hatékonyabbak legyenek, a rendszerek telepítése pedig olcsóbb és egyszerűbb legyen 

Aquarea High Performance. Új épületekbe és alacsony energiafelhasználású ingatlanokba
Maximális megtakarítás, maximális hatékonyság, minimális CO2- kibocsátás, minimális helyigény. Megnövelt teljesítmény, akár 5,28-as COP értékkel

Aquarea HT. Régi, magas hőmérsékletű radiátorokkal felszerelt házhoz
Ideális az utólagos felszereléshez: a zöld energiaforrás a meglévő radiátorokat fűti. Az Aquarea HT Solution (Aquarea magas hőmérsékletű hőszivattyú) az ideális választás, hiszen akár -15 °C-os külső hőmérséklet esetén is 65 °C-os kilépő vízhőmérsékletet biztosít.

Aquarea T-CAP. Rendkívül alacsony hőmérsékleten, felújításhoz és korszerűsítéshez
Ideális a fűtőteljesítmény fenntartására, akár nagyon alacsony hőmérsékleten is. Ez a készülékcsalád külső elektromos rásegítő fűtés nélkül is képes a hőszivattyú leadott teljesítményének fenntartására, akár -20 °C-os külső hőmérséklet esetén is.

Aquarea DHW
Használati melegvíz-tartály beépített hőszivattyúval.

ÚJ, H GENERÁCIÓS AQUAREA A+++

A kényelem szépsége. Az újonnan bevezetett H generáció 3 és 16 kW közötti teljesítménnyel kapható. E kis teljesítményű berendezéseket kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonokba tervezték. COP értékük kiemelkedően jó: a 3 kWos változat 5-ös COP-vel rendelkezik.


Jobb hatékonyság és A++/A++ érték
· A++ a közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz (radiátorok, ErP 55 °C)
· A++ az alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz (padlófűtés, ErP 35 °C)
· A 3 és 5 kW-os változat teljesíti a 2019 szeptemberétől életbe lépő A+++
kategóriára vonatkozó ErP előírásokat


Aquarea, az energiatakarékos fűtés és melegvíz-készítés új generációja
Magas műszaki színvonaluknak és a fejlett vezérlésnek köszönhetően ezek a hőszivattyúk akár -7 és -15 °C-on is képesek nagy teljesítmény hatékony leadására. Az Aquarea szoftvere az alacsony energiafelhasználású otthonok igényeire állítható a maximális energiahatékonyság eléréséhez. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az Aquarea akár -20 °C-on is üzemel. A kompakt kialakítású kültéri egység nagyon egyszerűen felszerelhető.


Új kialakítás
Továbbfejlesztett, új szögletes forma, fehér színnel. A modern távirányító a beltéri egységtől 50 m-re felszerelhető.
„Telepítőbarát” kialakítás:
· Az elektromos csatlakozások immár az elülső oldalon találhatók.
· Az alkatrészek könnyen hozzáférhetők, és a sorba rendezett csöveknek köszönhetően a beszerelés egyszerűen elvégezhető.
· Új távirányító, teljes méretű, széles, pontmátrixos kijelzővel és új funkciókkal
· Kiegészítő teremhőmérséklet-érzékelő, szolár készlet, 2 zónás vezérlés, úszómedence és keringető szivattyú csatlakoztatható (CZ-NS4P választható NYÁK szükséges)
Kompakt és helytakarékos. Még nagyobb érték 1 kompakt házban:
· Vezetékszűrő (egyszerűen hozzáférhető, gyors „bepattintós” technológiával)
· Leválasztószelepek
· Elektronikus áramlásérzékelő
· Előkészítés 3 utas szelephez (választható CZ-NV1, belső térben)


 

Új All in One kompakt és egyszerűen beszerelhető
Szűk helyekre ideális, helytakarékos megoldás. A Panasonic által kifejlesztett bivalens és kaszkád rendszerek lehetővé teszik a felhasználó számára két fűtési zóna vezérlését. Az Aquarea All in One a Panasonic lakóépületekbe szánt hűtő, fűtő és használati melegvíz-készítő hőszivattyúinak új generációjába tartozik. Az Aquarea T-CAP a piacon kapható egyik legújabb hőszivattyú, amely akár -20 °C-os hőmérsékleten is képes a névleges fűtőteljesítmény fenntartására*. Ez a lehető legjobb szezonális energiahatékonysági mutatót biztosítja. A kiemelkedően hatékony és stabil működés érdekében a hőszivattyúkat -28 °C-os külső hőmérséklet mellett tesztelték.

2016-os TESZGYŐZTES: * Az All in One T-CAP 5 kW H generációra vonatkozik: Az adott kategóriában a levegő/víz hőszivattyúk
között mért és a Dán Energiahivatal hőszivattyúkat tartalmazó listáján közzétett legmagasabb SCOP (energiahatékonysági
mutató): sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/

Új Aquarea Smart Cloud a H generációhoz
A legkorszerűbb fűtésszabályozás a mai és jövőbeni igényekhez:
Egyszerű és hatékony energiagazdálkodás. Az Aquarea Smart Cloud sokkal több, mint a fűtőberendezés be- és kikapcsolására alkalmas, szimpla termosztát.
Az Aquarea Smart Cloud egy hatékony és egyszerűen kezelhető szolgáltatás, amellyel a fűtési és használati melegvíz-készítési funkciók teljes palettája – az energiafogyasztás figyelését, az üzemzavarral kapcsolatos értesítést, a meghibásodás előrejelzését és a távoli szervizt is beleértve – távolról vezérelhető.


Új All In One 2 zónás vezérléssel
· 2 fűtőkör 2 különböző vízhőmérséklettel
· 2 vízszivattyú és 2 vízszűrő
· Padlófűtés fűtővíz-szabályozás keverőszeleppel

Tartalmazza a 2 zónás készletet 2 vízhőmérséklet szabályozásával (padlófűtéshez 35 °C-os, radiátorokhoz 45 °C-os vízhőmérséklet)

Korszerű vezérlés
Egyszerű használat: Új távvezérlő, teljes méretű, 3,5” széles, pontmátrixos, megvilágított kijelzővel.
Áthelyezés: A távirányító a beltéri egységtől 50 m-re felszerelhető.


Új kiegészítő
Opcionális nyomtatott áramkör (CZ-NS4P). Ez az új nyomtatott áramkör lehetővé teszi az alábbi funkciók használatát: SG Ready címke, 0‑10V igény szerinti vezérlés jele, 2 zónás vezérlés (szivattyú + keverőszelep), szolár és külső kapcsló (fűtés / hűtés)

AQUAREA T-CAP

Az utólagos felszerelésre és új épületekben egyaránt alkalmazható T-CAP hőszivattyút a magas teljesítményigényű helyekre kell telepíteni.


Akár nagyon alacsony hőmérsékleten is alkalmas a fűtőteljesítmény fenntartására
A teljes T-CAP termékcsalád alkalmas a régi gáz- vagy olajkazánok kiváltására, de új kialakítású rendszerként, padlófűtéssel és alacsony hőmérsékletű radiátorokkal, vagy akár fan-coil fűtőrendszerrel kombinálva is kiválóan üzemeltethető. A hatékonyság növelése és a környezeti hatás minimalizálása érdekében valamennyi Aquarea hőszivattyú napenergiás hőtermelő vagy napelemes rendszerhez is csatlakoztatható.


A legmagasabb hatásfok, más fűtési rendszerekkel összehasonlítva

A Panasonic hőszivattyúk maximális COP értéke +7 °C-on 4,85, ennek köszönhetően sokkal hatékonyabbak más fűtési rendszereknél.

 

 


Nagyobb energia-megtakarítás
A T-CAP bármilyen külső hőmérséklet vagy bármilyen vízhőmérséklet
esetén képes kiemelkedő hatékonyságot biztosítani.


A termékcsalád főbb jellemzői
· Külső elektromos rásegítő fűtés nélkül is képes a hőszivattyú leadott teljesítményének ( kW¹) fenntartására, akár -20 °C-os külső hőmérséklet esetén is.
· Magas fűtőteljesítmény alacsony külső hőmérséklet esetén is
· További funkciók: Automatikus és üdülési üzemmód, rásegítés, betonszárítás és áramfogyasztás kijelzése
· A tartalék fűtőbetét teljesítménye modelltől függően választható (3/6/9 kW)
· A hűtés üzemmód szoftveresen aktiválható²

1) 35 °C-os előremenő hőmérséklet esetén
2) Ezt az aktiválást csak szervizpartner vagy a beszerelést végző szakember végezheti el.

A Panasonic hőszivattyúval nincs szükség túlméretezésre a kívánt teljesítmény eléréséhez alacsony hőmérsékleten.
· A Panasonic alacsony energiafelhasználású ingatlanokhoz kifejlesztett, egyedülálló szoftvere és inverteres technológiája lehetővé teszi 20 °C-os fűtővíz előállítását a hőszivattyúval. Amikor a magasabb külső hőmérséklet miatt csak kevés fűtés szükséges.
· Minden Aquarea hőszivattyú egy 10 l-es belső tágulási tartállyal rendelkezik.
· Az Aquarea hőszivattyújában egy inverteres kompresszor található, amely képes a leadott teljesítmény igény szerinti szabályozására.
· Új kettős tárcsás rendszer a rendszerben (kettős ventilátoros kültéri egység)
· A hőszivattyú egy 3/6/9 kW-os elektromos fűtőbetétet tartalmaz (egységtől függően).
· A Panasonic hőszivattyúk akár -28 °C-os külső hőmérséklet esetén is működnek, és kiegészítő fűtés nélkül akár -15 °C-ig biztosítják a szükséges teljesítményt¹.
· A Panasonic hőszivattyúk nagyon csendesek, és éjszakai üzemmódban zajcsökkentési beállítást is tartalmaznak. Tekintse meg zajszintkalkulátorunkat
a www.panasonicproclub.com weboldalon.

1) 35 °C-os előremenő hőmérséklet

Alkalmazási területek

Házakba, utólagos felszereléshez. A nagy hatékonyságú, 16 kW-os T-CAP alkalmas a költséges gáz vagy olajkazánok kiváltására.

Kereskedelmi létesítményekbe. 9 kW és 45 kW közötti széles teljesítményskála. Ráadásul akár öt hőszivattyú is csatlakoztatható.

Fűtéshez és hűtéshez. A 16 kW-os modell 60 °C-ra tudja melegíteni a  vizet és akár -28 °C-os hőmérséklet esetén is használható.

Fűtéshez és használati melegvízkészítéshez. A hatékony használati melegvíz-tartályok nagy mennyiségű meleg víz tárolását teszik lehetővé.

AQUAREA HT

Az Aquarea HT akár 65 °C-os előremenő hőmérséklet előállítására képes, így magas hatásfokú alternatívát kínál a magas hőmérsékletű radiátorokhoz csatlakoztatott olaj vagy gázkazánokkal szemben.


Zöld energiaforrás a meglévő radiátorokhoz
Az Aquarea HT (9 és 12 kW-os) lehetővé teszi a hagyományos energiaforrás (például a gáz vagy olaj) kiváltását a meglévő régi típusú radiátorok megtartásával, hogy az otthonát a lehető legkisebb mértékben kelljen átalakítani.


Aquarea HT: nagy megtakarítás és alacsony CO2-kibocsátás
A hagyományos fűtési rendszerek helyett alkalmazott Aquarea HT egyértelmű előnyöket kínál: Alacsonyabb CO2-kibocsátás, a jövőben is versenyképes
üzemeltetési költségek. A Panasonic hőszivattyúk sokkal hatékonyabbak a fosszilis tüzelőanyagokkal működő kazánoknál, ezért hozzásegítik Önt a házával kapcsolatban kitűzött energiafogyasztási célok eléréséhez.


Éves megtakarítás az Aquarea HT használatával

* Egy 170 m²-es házzal és 40 W/m² energiaveszteséggel számolva, közép-európai időjárási körülmények között, -10 °C-os legalacsonyabb külső hőmérséklettel.

Intelligens bivalens üzem
Az Aquarea bivalens vezérlő használatával immár lehetséges a különböző energiaforrások (kazán és hőszivattyú) kombinálása, így a rendszer a lehető leghatékonyabb
működésre állítható.

Hőszivattyú + kazán használati melegvíz-tartállyal, intelligens
bivalens vezérlővel

 


Egyszerű telepítés
A levegő hőszivattyúk egyszerűen telepíthetők. Sem kéményre, sem gázcsatlakozásra, sem olaj-/gáztartályra nincs szükség. Telepítésükhöz mindössze egy elektromos tápcsatlakozó szükséges.


A Panasonic Aquarea HT alacsony külső hőmérsékleten is kiemelkedően nagy hatásfokkal rendelkezik

9 kW-os HT fűtőteljesítménye (WH-SHF09F3E5)

kW-os HT (WH-MHF09G3E5) COP (szezonális teljesítmény-együttható) értéke.

Az Aquarea HT termékcsalád egyszerűen telepíthető és 9 kW-os vagy 12 kW-os névleges fűtőteljesítménnyel érhető el. A berendezések lehetnek egyfázisúak vagy háromfázisúak, split vagy monoblokk változatban. A berendezés működése is nagyon csendes, a dupla fázisú kompressziós ciklus hiányának köszönhetően a házon belül minimális a zaj.

AQUAREA KERESKEDELMI TERMÉKCSALÁD

Megoldások a maximális megtakarítás eléréséhez. A hatékony Panasonic hőszivattyúkkal jelentősen csökkentheti vállalkozása energiafogyasztását. A  levegőhőszivattyús technológia legújabb fejlesztései (köztük az egy egységből álló, kompakt rendszerek) ideális megoldást kínálnak otthoni és kereskedelmi célra egyaránt.

Ezek a helytakarékos, energiatakarékos fűtési rendszerek egyszerűen telepíthetők lakásokba, házakba és kereskedelmi létesítményekbe. A nagy hőtermeléssel járó vállalkozásoknál (például éttermekben) az Aquarea hőszivattyús rendszer telepítésével lehetővé válik a veszteséghő felhasználása, ami még tovább javítja az energiahatékonyságot.


Aquarea készülékekkel felszerelt étterem
Ha megtakarítást szeretne elérni vállalkozása számára, az Aquarea kitűnő választás! A fűtésre, hűtésre és nagy mennyiségű, 65 fokos meleg víz előállítására ideálisan alkalmas Aquarea rendkívül gyorsan megtérülő befektetés, emellett alacsony CO2-kibocsátást és ökológiai lábnyomot biztosít.
Főbb tulajdonságok:
· Hatékony melegvíz-készítés
· Rövid megtérülési idő
· Egyszerű vezérlés
· Kaszkád működés a rendszer nagyobb tartóssága érdekében

* 1 HPM 3 hőszivattyú vezérlésére alkalmas; ebben az esetben 2 hőszivattyú szükséges

Aquarea-val felszerelt szupermarket 

A hőszivattyús technológia skálázható, vagyis többféle méretű épületbe felszerelhető, így kis és nagy méretű fűtési megoldások kialakítására egyaránt alkalmas. A technológia ráadásul a jelenlegi technológiákkal összehasonlítva környezetbarát, kimutathatóan csökkenti az energiafelhasználást és a károsanyag-kibocsátást, illetve a legtöbb esetben a költségeket is; a fosszilis tüzelőanyagokkal szemben megtakarítást biztosít az üzemeltetési költségek terén.
A vízrendszerbe integrálható.
Egyszerűen csatlakoztatható meglévő rendszerhez
· Fan-coil egységek
· Padlófűtés
· 4 utas és 2 utas konvektorok
· Használati melegvíz-tartályok
· Nagy hatásfok
· Nagyon jó részterhelés-szabályozás
· Kaszkád működés a rendszer nagyobb tartóssága érdekében

* 1 HPM 3 hőszivattyú vezérlésére alkalmas; ebben az esetben 2 hőszivattyú szükséges

Aquarea T-CAP.
16 kW-os hőszivatt

Nagy hatékonyságú Aquarea
hővisszanyerő rendszer.

HPM a hőszivattyúk vezérlésére
kaszkád rendszerben*

Nagy hatékonyságú Aquarea Air
radiátorok.
32%-kal hatékonyabbak a normál
radiátoroknál.

Szuper nagyhatékonyságú tartályok.
200–500 literes használati melegvíztartályok

1000 literes puffertartály.

Légfüggöny DX tekerccsel.
Csendes működésre és hatékony
teljesítményre tervezve.

Konvektorok.

Esettanulmány: Carluccio’s étterem
Az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb olasz étterme, a Carluccio’s egy olyan rendszert szeretett volna beszerelni, amely biztosítja, hogy mindig a kívánt mennyiségben álljon rendelkezésre megfelelő hőmérsékletű meleg víz, alacsony energiaköltségek mellett. A lánc korábban nyitott éttermeiben egy hagyományosabb 12 kW-os kazánrendszert építettek be. Az FWP egy 12 kW-os Aquarea T-CAP monoblokk egységet szerelt be, amely a konyha tetőteréből a szabad levegőt egy kondenzációs

berendezésen keresztül vezeti el, megfelelő hőmérsékletű meleg vizet állítva elő. A magas hatékonysági együtthatóval (COP) működő rendszer minden kW felhasznált elektromos áramból 4 kW energiát tud előállítani. Ebből adódóan az Aquarea nagyságrendekkel hatékonyabb mint bármilyen hagyományos fűtésrendszer. Míg a leedsi vendéglőben 3782 angol font a meleg víz előállítási költsége, addig a Meadowhallban csak 951 angolt font volt. Ezek a jelentős megtakarítások azt eredményezik, hogy hozzávetőlegesen 2 éven belül meg is térülhet a beruházás.

ÚJ AQUAREA SMART CLOUD A H GENERÁCIÓHOZ


A legkorszerűbb fűtésszabályozás a mai és jövőbeni igényekhez
Egyszerű és hatékony energiagazdálkodás.
Az Aquarea Smart Cloud sokkal több, mint a fűtőberendezés be- és kikapcsolására alkalmas, szimpla termosztát. Hatékony és egyszerűen kezelhető szolgáltatás, amellyel a fűtési és melegvíz-készítési funkciók teljes palettája – az energiafogyasztás figyelését is beleértve – távolról vezérelhető. A karbantartó cégeknek szánt új funkciók 2018 első félévében jelennek meg, melyekkel a felhasználók és a vállalatok távolról is elvégezhetik bármelyik eszköz kibővített karbantartását.

 


Előnyök
Energia-megtakarítás, kényelem és vezérlés térbeli korlátok nélkül. Nagyobb hatékonyság,  jobb erőforrás-menedzsment, alacsonyabb üzemeltetési költségek, elégedett tulajdonosok. A Panasonic 2018 folyamán új szolgáltatásokkal bővíti az Aquarea Smart Cloudot, melyek középpontjában az Aquarea rendszer teljes körű távoli karbantartása áll. Ezzel a karbantartási szakemberek részt vehetnek a megelőző karbantartásban és a rendszer finomhangolásában, valamint az üzemzavarok azonnali elhárításában.

 

Hogyan működik?
Az Aquarea H generációs rendszer vezeték nélküli LAN vagy vezetékes LAN hálózaton keresztül csatlakoztatható a felhőhöz. A felhasználó a Cloud portálhoz csatlakozva távolról működtetheti a berendezés összes funkcióját, valamint másoknak is lehetővé teheti bizonyos távoli karbantartási és figyelési funkciók elérését. Tekintse meg bemutatónkat: https://aquarea.aircon.panasonic.eu
Követelmények:
1. H generációs Aquarea rendszer
2. Lakóépületen belüli internet-csatlakozás vezeték nélküli LAN routerrel vagy vezetékes LAN hálózattal
3. Igényeljen Panasonic azonosítót a https://aquarea-smart.panasonic.com/ oldalon!


2 lépésből álló bevezetés azonos hardverrel: CZ-TAW1

 

VEZÉRLÉS ÉS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGEK

Egyre népszerűbb az otthoni hálózat és az otthoni felügyeleti rendszerek integrálása. Az integráció segítségével az otthoni berendezések egy központi felületen vezérelhetők, és lehetővé válik az üzemeltetési és fenntartási költségek optimalizálása. A Panasonic interfészek kompatibilisek a

legjobban elterjedt Modbus és KNX protokollokkal. A nem integrált vezérlésű berendezésekhez a Panasonic kifejlesztett egy egyszerű módszert a vezeték nélküli hálózathoz történő csatlakozásra, amellyel a végfelhasználó bárhonnan távolról vezérelheti saját hőszivattyúját.

Internet Control
Mit jelent az Internet Control?
Az Aquarea hőszivattyúk vezeték nélküli hálózaton keresztül csatlakoztathatók az internetre. A csatlakozás létrejötte után az egység egy okostelefon vagy számítógép segítségével bárhonnan és bármikor vezérelhető. A teljes körű rendszerkezelést és hibaüzenetek megjelenítését lehetővé tevő CZ-TAW1 teljes programozást és hatékony fogyasztási statisztikákat kínál. A készülék elő van készítve a jövőbeni szerverfejlesztésekre, így a továbbfejlesztett, új távoli karbantartási funkciók bevezetésére. Ezek a továbbfejlesztett funkciók a felhasználó számára gyorsabb szervizelést tesznek lehetővé, a telepítő és karbantartó vállalatok számára pedig időt takarítanak meg.

Csatlakozási lehetőségek. Vezérlés BMS-rendszerrel
A KNX / Modbus projektekbe rugalmasan integrálható, ezért lehetővé teszi az összes funkcionális paraméter kétirányú ellenőrzését és vezérlését.

Az Aquarea és a KNX rendszer csatlakoztatására   
szolgáló interfész.
Referencia: PAW-AW-KNX-1i / PAW-AW-KNX-H.
Ezek az új interfészek lehetővé teszik az Aquarea vezérlő minden működési paraméterének teljesen kétirányú ellenőrzését és vezérlését KNX eszközökön keresztül.
· Kis méretek / Gyors telepítés, rejtett telepítés lehetősége
· Nincs szükség külső energiaforrásra.
· Közvetlen csatlakozás az egységhez
· Teljes együttműködés a KNX rendszerrel: A beltéri egység belsőváltozóinak, hibakódjainak és kijelzőjének vezérlése és ellenőrzése, az érzékelők vagy portálok segítségével.
· Az Aquarea egység egy időben irányítható a távirányítójával, illetve a KNX Master eszköz segítségével.

Az Aquarea és a Modbus rendszer csatlakoztatására  
szolgáló interfész.
Referencia: PAW-AW-MBS-1 / PAW-AW-MBS-H.
Ezek az új interfészek lehetővé teszik az Aquarea vezérlő minden működési paraméterének teljesen kétirányú ellenőrzését és vezérlését Modbus eszközökön keresztül.
· Kis méretek / Gyors telepítés, rejtett telepítés lehetősége
· Nincs szükség külső energiaforrásra.
· Közvetlen csatlakozás az egységhez
· Teljes együttműködés a Modbus rendszerrel. A beltéri egység belső változóinak, hibakódjainak és kijelzőjének vezérlése és ellenőrzése, bármely BMS vagy PLC Modbus Master segítségével.
· Az Aquarea egység egy időben irányítható a távirányítójával, illetve a Modbus Master eszköz segítségével.

TÁVIRÁNYÍTÓ    


Továbbfejlesztett távirányító a H generációs termékekhez

Könnyebb leolvashatóság és egyszerű kezelés a teljes méretű, pontmátrixos LCD panelnek és nagyméretű érintőpanelnek köszönhetően
A távirányító levehető a beltéri egységről, és a nappaliba felszerelhető.
Főbb tulajdonságok:
· Nagyméretű (3,5 hüvelykes), pontmátrixos LCD kijelző
· Nagy felbontású kijelző háttérvilágítással
· Egyszerű beállítás
· A paraméterek ellenőrzése egyszerűen, akár a nappaliban is elvégezhető.
· Innovatív, lapos kialakítás
· A vezérlőbe integrált hőmérséklet-érzékelő


1. Gyorsmenü gomb (részletesebb
információkért lásd a külön
Gyorsmenü útmutatót)
2. Vissza gomb. Visszatérés az előző
képernyőre
3. LCD kijelző
4. Főmenü gomb. A funkciók
beállításához
5. Be-/kikapcsoló gomb. Művelet
indítása/leállítása
6. Művelet visszajelző. Működés
közben világít, riasztás közben villog

Távirányító az F és G generációhoz
A Panasonic bemutatta új távirányítóját, amely nagyobb teljesítményt, kényelmesebb kezelhetőséget és maximális megtakarítást biztosít.
Új funkciók a telepítést végző szakemberek számára:
· Betonszárítási üzemmód padlófűtéshez: Az üzemmód szoftveres vezérléssel lehetővé teszi a padlófűtés hőmérsékletének lassú növelését.
· Fűtés és hűtés üzemmód: A hivatalos szervizpartner vagy a beszerelést végző hivatalos szakember a távirányító segítségével egy speciális művelettel a helyszínen engedélyezheti a hűtés üzemmódot.
· 7 sebességfokozatú szivattyú: A szivattyú fordulatszáma a távirányítón beállítható.

Új funkciók a végső felhasználók számára:     
· Auto üzemmód: Automatikus átkapcsolás fűtésről
hűtésre a külső hőmérséklet függvényében.
· Energiafogyasztás: Kijelzi a hőszivattyú
energiafogyasztását fűtés, hűtés és használati
meleg víz szerinti megoszlásban, valamint
mutatja a teljes fogyasztási értéket.
· Üdülési üzemmód: Lehetővé teszi, hogy az
üdülés után a rendszer visszaálljon a beállított
hőmérsékletre.

                   
Új átkapcsolási pont a távirányítón.
Jobb kezelőfelület:
1. Üdülési üzemmód hozzáadása
2. Áramfogyasztás hozzáadása
LCD kijelző:
1. Az LCD kijelző méretének növelése az
üzemmód bal és jobb oldalon történő
kijelzéséhez
2. AUTO üzemmód hozzáadása és a
jégtelenítés kijelzésének eltávolítása
(a HEAT felirat villogásával)
3. A „not available” felirat helyett EXT SW OFF
4. kWh és óra hozzáadása
Gomb:
5. Üdülés gomb hozzáadása
6. A kényszerítés (FORCE) és a hibanyugtázás (ERROR RESET) gomb helyzetének felcserélése

 

HEAT PUMP MANAGER

Egy routerhez csatlakoztatva lehetővé teszi a fűtési rendszer vezérlését az interneten keresztül. A szakemberek, szerviz vállalatok és a végfelhasználók távolról is nyomon követhetik a berendezés működését. A Panasonic egy új, egyszerű indítást lehetővé tevő üzemmódot fejlesztett ki a HPM számára. Egy bivalens rendszer mindössze 10 perc alatt elindítható!
Egyszerű telepítés és könnyű beállítás
Elkészülni: A rendszerhez mintegy 610 alkalmazási/rendszerrajzot mellékeltünk.
Vigyázz: Indításkor csak meg kell adni az alkalmazási/rendszerrajz számát.

Rajt: A vezérlő egység a kiválasztott rajznak megfelelően megkezdi a
működést.


Az Aquarea Manager új generációja
A környezettudatos és hatékony fűtés érdekében kifejlesztett, intelligens vezérlő egységek új nemzedéke a fűtési és használati meleg vízrendszerekhez alkalmas, önálló, sokoldalú vezérlő egységünket tartalmazza.

 

A Panasonic ajánlata:
Görbék. Statisztikák. Fogyasztói energiagazdálkodás optimalizálása. Riasztás. Kezelés és karbantartás. Teljes dokumentáció, stb.

Főbb tulajdonságok:
· Egyszerűen kiválasztható, „kulcsrakész rendszer”
· 610-féle előre összeállított beszerelési kombináció a
www.panasonicproclub.com oldalon
· Nagy létesítményekhez kaszkád rendszer is kialakítható.
· Bivalens működés, amellyel gázkazánok is vezérelhetők
· 2 vegyes fűtési zóna vezérlésére alkalmas
· Intelligens hálózatra előkészítve
· Napelemes üzemmód, vagyis akkor történik hőtermelés, amikor a napelem elektromos áramot termel.
· Online elérési lehetőség az összes paraméter szabályozásával
· A teljes rendszer egyszerűen beszerelhető, és kevesebb mint 3 perc alatt beállítható.

Műszaki specifikáció:
· Új funkció: intelligens beállítás
· 2 vegyes fűtőkör szabályozása
· Esztrich-szárító program
· Kaszkád/bivalens vezérlő
· Automata átkapcsolás fűtésről hűtés üzemmódra
· Éjszakai üzemmód: – Belső energia-felügyelet
· Napkollektor vezérlése
· Prioritás a használati meleg víz előállításának
· Egyszerű indítás – egyszerű üzemeltetés
· 7 kimeneti relé
· 0-10 V-os be/kimenő jel
· 8 érzékelő bemenet (PT1000)
· USB-csatlakozó (feltöltés, szerviz, távirányítás, tendencia)
· RS485 interfész (kommunikáció egy másik hőszivattyúval)
· RS485 interfész (külső kijelzőhöz)
· Beépített szöveges kijelző háttérvilágítással
Egyszerű felszerelés.
Csavarok nélkül, egyszerűen felszerelhető a szekrénybe/ajtóra vagy egy DIN-sínre. Közvetlenül a falra is szerelhető.

AQUAREA + NAPELEMEK

Főbb tulajdonságok:
· Akár 120%-kal növeli a napelemes rendszer által termelt energia felhasználását.
· A napelemes rendszer áramtermelésének függvényében, a ház elektromos energiafogyasztási igényének figyelembe vételével vezérli a hőszivattyú energiafogyasztását.


Az F és G generációhoz
A Panasonic egy innovatív algoritmust dolgozott ki a HPM (Heat Pump Manager) rendszer számára, amelynek köszönhetően a hőszivattyú jóval nagyobb arányban képes hasznosítani a csatlakoztatott fotovoltaikus napelemek által előállított villamos energiát. A hőszivattyú a komfortérzet csökkentése nélkül figyelembe veszi a napelemes rendszer által előállított villamos energiát a fűtési rendszer és a használati meleg víz-termelés során.

· Az innovatív algoritmus a külső hőmérséklet és az épület energiaigénye alapján kiegyensúlyozza a hőszivattyú fogyasztását és a ház belső komfortját.
· A hőszivattyú felügyeleti rendszer egyszerűen illeszthető a napelemes rendszerhez.


A H generációhoz
A H generációs Aquarea egy CZ-NS4P NYÁK segítségével szinkronizálható a napelemmel. Az Aquarea intelligens hálózatra történő előkészítésének részeként egy új előny is jelentkezik: az új NYÁK lehetővé teszi a 0-10 V vezérlést. Ennek köszönhetően az Aquarea teljesítményigénye folyamatosan a
napelem termeléséhez igazítható.

Ingyenes fűtés és használati meleg víz-készítés.


Új ház összehasonlító adatai
120%-kal több saját termelésű áram felhasználása
A Panasonic Aquarea PV Control 352 kWh-ról 775 kWh-ra növelte a hőszivattyú által felhasznált, a fotovoltaikus napelemek által megtermelt energia éves mennyiségét. A szimulációk eredményei:


Régi ház összehasonlító adatai
71%-kal több saját termelésű áram felhasználása
A Panasonic Aquarea PV Control 526 kWh-ról 898 kWh-ra növelte a hőszivattyú által felhasznált, a fotovoltaikus napelemek által megtermelt energia éves mennyiségét. A szimulációk eredményei:

Napelem + hőszivattyú vezérlés
Hogyan hozható létre hozzáadott érték a napelem és a hőszivattyú kombinációjával?
· A hőszivattyú optimalizálása a napelemes áramtermelés figyelembe vételével
· Amikor a napelemes rendszer elegendő energiát termel a hőszivattyú fogyasztásának kielégítéséhez, a Tartály üzemmód kényszerítésével a használati meleg víz 55 fokról 65 fokra melegszik
· Ha a rendszer puffertartályt is tartalmaz, a puffertartály hőmérséklete
1-5 fokkal emelkedik, illetve 55 °C-ra nő.

AQUAREA HŐSZIVATTYÚ TERMÉKCSALÁD

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információk

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close